Curs nou, vida nova, (i alimentació més bona).

Convertir la compra setmanal en un acte social, enriquidor i pler de plaer només és qüestió de voluntat i organització.
Convertir la compra setmanal en un acte social, enriquidor i ple de diversió només és qüestió de voluntat i organització.

Ja ha començat el nou curs escolar, i amb ell tornem de nou a la vida quotidiana i a les tradicionals activitats extraescolars (o extralaborals, segons el cas). Tornem a omplir-nos algunes tardes de cursos diversos, activitats culturals o esportives, i compromisos socials o de voluntariat de caire ben variat. Es tracta d’activitats que ens enriqueixen personalment i ofereixen petits moments d’esbarjo o de cultiu de la nostra salut al llarg de la setmana.

Aprofitant aquest moment, des de la cooperativa Germinal volem proposar una nova forma d’ocupar el nostre temps d’oci, de formació, i de relacions socials, que a més ens pot servir també per cultivar la nostra salut i la del nostre medi ambient. Es tracta d’apuntar-se a una de les cooperatives de consum ecològic que ja existeixen als diversos barris de la nostra ciutat, o si no en tenim cap de propera, ajuntar-nos un grupet de gent per a crear-ne una.

Una cooperativa de consum ecològic és un grup de gent que es reuneix i s’organitza per a consumir productes ecològics i de qualitat, de temporada, locals, i produïts remunerant de forma justa les persones que els han elaborat. Amb aquest tipus de consum apostem per un model d’alimentació més sana, més respectuosa amb el medi ambient, i més d’acord amb els principis de sobirania alimentària. A la vegada també estem promovent l’economia local, amb models d’organització alternatius al capitalisme ferotge imperant avui en dia.

Però a més de tot això, participar en una cooperativa de consum també pot reportar-nos altres beneficis, com la creació de xarxes socials i amistats dins el barri, l’aprenentatge sobre temes relacionats amb l’agroecologia i l’autogestió, o fins i tot permetre’ns d’exercitar una mica els músculs tot carregant algunes caixes de verdures de tant en tant. No obstant, el millor de tot plegat és poder unir totes aquestes virtuts en un acte tan quotidià com és fer la compra de la setmana.

Així doncs, des de Germinal us animem a apuntar-vos a alguna cooperativa, i aprofitem per informar-vos que en disposeu d’una nova al barri de Poble Sec, que està en funcionament des de fa uns mesos. Per més informació visiteu les webs www.coopgerminal.org, www.ecoconsum.org, o bé repera.wordpress.com, on trobareu adreces de diverses cooperatives d’arreu de Catalunya.

Aquest article també ha estat publicat al número d’octubre del periòdic de comunicació popular La Burxa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s