FSCat: “El pueblo, unido, jamás será vencido”

Fòrum Social Català
Fòrum Social Català

S’acosta el Fòrum Social Català, una gran ocasió per a la trobada entre moviments socials, organitzacions civils i ciutadania compromesa en la lluita per un món millor (deixaré de banda en aquesta llista a partits polítics i governs,  per una qüestió de divergència amb els principis fundacionals del Fòrum Social Mundial i també personal…).

El fet és que darrerament he anat prenent consciència (sí, cada vegada més, tot i que ja en tenia bastanta) de com de manipulats vivim al nostre món i com de gran és el poder dels rics i poderosos (valgui la redundància). M’ha sorprès i espantat alhora el fet d’anar prenent consciència que les més inversemblants “teories de la conspiració” tenen una claríssima vessant real, expressada en grans grups de poder com són les grans corporacions transnacionals i algunes elits econòmiques d’arreu del nostre món, articulades “oficialment” al voltant de la OMC, el G-8, el G-20 o el Fòrum de Davos, o de manera més “pintoresca i misteriosa” (si voleu) al voltant d’institucions com El Club Bilderberg o altres trobades informals… Tot això amanit amb un control quasi total de les indústries globals de la comunicació i la informació, resultat: el còctel perfecte per un món a l’alçada del de 1984 de George Orwell, però encara més discret i socialment acceptat i tot (si és que això és possible…?).

Tot i així, el que sí que tinc molt clar és que per més que sembli una lluita titànica, desproporcionada i absolutament impossible, crec que per imperatiu moral val la pena seguir lluitant. I a més, com deia Galeano: “La utopía sirve para eso, para caminar”…I és que ja posats a citar frases cèlebres, també tinc cada vegada més clar que “el pueblo unido, jamás será vencido”. Així que només ens falta això, unir-nos! No cal que hi siguem tots i totes, però sí una bona colla, i sobretot, que tinguem un objectiu comú i compartit (en comptes d’anar cadascú a la seva, tant típic en les esquerres i els moviments socials…), llavors de debò que no hi haurà ningú que ens pari!

Així que res més: comprensió, respecte, perseverància, alegria, i esperança, que això no ens ho treuran mai!

Anuncis

2 thoughts on “FSCat: “El pueblo, unido, jamás será vencido”

 1. en el cartel, me hace gracia q los bancos son españoles pero los pobres son catalanes!

  no se debería establecer una unidad territorial para sacar números, ya sea una u otra?

  C.

 2. Hola Carlos!
  Pues gracias por el comentario y por la apreciación! La verdad es que yo ni me había fijado…! 😛 Y desconozco también si se hizo con alguna intencionalidad o simplemente fue cuestión de disponibilidad de datos en el momento de hacer el cartel… (que ya se sabe que este tipo de cosas se suelen hacer con bastante prisa y a última hora gracias a algún/a voluntario/a sacrificado/a!
  Lo que no sé muy bien cómo tomar el comentario, porque si simplemente lo dijiste por lo de ser más “científicamente estrictos” y con mayor “rigor informativo”, estoy totalmente de acuerdo (aunque quizás la idea del cartel no era de ser algo tan riguroso como más bien impactante… pero bueno… igualmente en eso estaríamos de acuerdo!). Sin embargo, y tal com están las cosas hoy en día, si el comentario iba en la línea de polarización España-Cataluña… aquí sí que me planto! que ya estaríamos otra vez en lo de ir cada uno a por su lucha de forma dividida en lugar de ir todos a una (o todos a por las luchas de todos, pero de forma unida). Pero bueno… imagino que será más bien cosa de la primera opción, no…? 😉
  Pues nada, gracias de nuevo por el comentario, y un saludo!

  David Díaz de Quijano i Barbero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s