“La roja”, més catalana que mai, i els polítics tan covards com sempre

Vora 1 milió i mig de persones manifestant-se per la nació catalana i el seu dret a decidir sobre la seva independència.
Vora 1 milió i mig de persones manifestant-se ahir per la nació catalana i el seu dret a decidir sobre la seva independència. Foto: xesufs, Flickr.

Mai m’ha agradat massa el futbol. És un bon esport (potser com quasi qualsevol altre…?), però mai m’ha agradat tota la parafernàlia i negoci extremadament capitalista i consumista que s’hi munta al voltant. I per altra banda sempre m’ha sorprès (i fins i tot a vegades espantat!) com aquest esport mou masses a nivell mundial i com arriba a despertar passions i emocions quasi inigualables.

I avui m’he trobat mirant la final de la copa del món, jo que amb prou feines segueixo els partits del Barça (fins i tot els anys de grans èxits)! Però és que després de la impressionant i històrica manifestació d’ahir per la independència de Catalunya, volia viure de primera mà un esdeveniment que també podia ser històric. I és que coneixent l’esperit patriòtic i futbolístic espanyol (i també de molts catalans extra-hooligans del futbol) ja patia per l’efecte social que pogués tenir una victòria de “La roja”. Perquè coneixent també els mitjans de comunicació d’arreu del món (i en especial d’Espanya) una victòria així podia treure-li tot el protagonisme a un moment històric tant important com el que està vivint Catalunya ara mateix, i que, segons el meu parer, es de moltíssima més rellevància que una simple copa. Perquè les persones són primer, i ara mateix els catalans i les catalanes necessiten i mereixen un respecte com a nació que ha estat ultratjada durant anys i anys, i especialment en aquests darrers dies amb la sentència del Tribunal Constitucional.

Per això, ara ens toca seguir lluitant i treballant per fer sentir a nivell internacional la nostra veu i la nostra voluntat de decidir. I ja que “La roja” ha guanyat, cal aprofitar aquesta ocasió de repercussió mediàtica mundial per a fer-ho.

Puyol i Xavi celebrant la victòria a la copa del món amb una senyera, lloable, però al meu parer insuficient. Foto: www.cronica.cat
Puyol i Xavi celebrant la victòria a la copa del món amb una senyera, lloable, però al meu parer insuficient. Foto: http://www.cronica.cat

I el cert és que, tot i el molt lloable acte simbòlic d’en Puyol i en Xavi amb la senyera i la copa del món, jo hauria preferit una acció més impactant i reivindicativa, o bé que abans del partit tots els jugadors catalans de “La roja” es plantessin i es neguessin a jugar… això si que hagués tingut un bon impacte…! Però clar… també entenc que no fessin massa aldarull, ja que s’hi jugaven un bon sobresou (sic), i la possibilitat de perdre la llicència esportiva per jugar a la lliga espanyola… En fi… altre cop podem gaudir del terrorífic espectacle del poder dels diners i de les pressions tan “democràtiques” de la nostra “Grande España”…

En qualsevol cas, sí que val la pena remarcar que aquesta fabulosa “Roja” que ha portat la victòria a Espanya estava formada majoritàriament per catalans (i algun altre jugador del Barça), la qual cosa és tot un honor (tot i que poc reconegut oficialment, i a la vegada fa pensar que si un dia Catalunya fos independent i pogués jugar internacionalment amb la seva pròpia selecció, podria fer un paper més que digne (i potser Espanya ni tan sols arribaria a classificar-se pel mundial…?). Així que potser és això el que fa tanta por als espanyols pel que respecta als ànims independentistes catalans…? S’haurà de veure…

I finalment, el que sí s’ha vist, i que fa una grandíssima pena, és com els hooligans espanyolistes (tant catalans com espanyols) la van fer grossa el diumenge tot celebrant la victòria d’Espanya i com els mitjans espanyols (i ara em començo a preguntar si també els catalans) poden arribar a tergiversar talment les informacions i l’actualitat mediàtica (especialment escandalosos són el cas d’Intereconomia i la manera de comptabilitzar manifestants d’altres mitjans). I per acabar-ho d’adobar, als polítics catalans -tan nacionalistes i independentistes el dissabte passat- els ha durat ben poc el compromís i la valentia, i ja s’han fet enrere en qualsevol intent agosarat de defensar el nostre país.

Resumint… “La roja” més catalana que mai, els mitjans de comunicació tant manipuladors com cada dia, i els polítics tan covards com sempre…! Sembla que toquen moments de canvis, canvis profunds i des de la ciutadania, o bé el nostre futur estarà ja dat i beneït!

Anuncis

One thought on ““La roja”, més catalana que mai, i els polítics tan covards com sempre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s