Proposta per acabar amb la classe política incompetent i immoral

 

Polítics: incompetents o immorals...?
Polítics, incompetents o immorals...? (A més, no us sembla que, qui més qui menys, tots tenen una mica de cara de mafiosos-corruptes...? O serà purament percepció subjectiva i errònia meva...?)

Estic fart dels polítics! La veritat és que per ara podria dir que al meu parer quasi no se n’escapa ni un! Així que des de fa uns dies he començat a pensar en com articular una “Proposta per acabar amb la classe política incompetent i immoral” (és a dir, quasi tota). Potser hauria de començar per un grup del Facebook que es digués quelcom així com “Proposta per fotre al carrer (o a la garjola) a tots els polítics que es passin un pèl o que no arribin a l’alçada”…? O potser canalitzar-ho a través d’una Iniciativa Legislativa Popular (d’aquelles que tant poc sovint arriben a servir de res) i presentar-la a algun govern o instància internacional…? (Ai què dic! si això és impossible! Que en un món globalitzat encara no tenim cap eina de governança global! Potser d’aquí 4 o 5 segles…!)

Però és que em sembla escandalós que gent que cobra el que cobra i que se suposa que estan al servei de la societat acabin actuant com ho fan dia rere dia. I és que sembla mentida però els casos de corrupció impune, d’atrocitats socials i de gestió patèticament ineficient i curta de mires es van repetint sense parar des que tinc ús de raó! (i no crec que gaire abans fos massa millor…). I no, no estic parlant de països mal anomenats “subdesenvolupats” i sense llibertats democràtiques (això seria tema de debat per un altre dia, tot i que està bastant lligat al cas que m’ocupa avui), sinó que estic parlant de països occidentals que fan de la democràcia el seu estendard (com ara el nostre…).

Només uns dels darrers exemples que han aconseguit enfurismar-me i apostar per una eina de “Destitució Express Automàtica” dels càrrecs polítics del nostre món:

  • Jordi Hereu pixant fora de test amb les festivitats municipals (cas d’interessos electoralistes, comercials, de desconeixement sobre la cultura catalana i les tradicions sobre el dia dels enamorats…? a saber…!), tot i que després hagi rectificat, però és que no és la primera que se li escapa a l’il·lustríssim “il·luminat” que tenim per alcalde! Només cal recordar la capitalitat de Barcelona per als jocs d’hivern, o la reforma de la Diagonal en un moment socio-econòmic com el que estem vivint…!

I una actualització del 17 de novembre del 2010!

Total… jutgeu per vosaltres mateixes/os! Però jo tinc clar que mereixem una classe política bastant millor, i possiblement també tot un sistema polític que ho faci possible. L’època de la democràcia representativa ja hauria d’anar acabant, i actualment, amb les tecnologies de les quals disposem, la democràcia participativa hauria d’estar ja a l’ordre del dia! (Només cal una mica de voluntat, d’educació, ganes, i aprendre de les propostes i iniciatives que ja han anat existint al llarg del temps)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s