Blog de viatge: Mèxic, sisena part (algunes curiositats)

Imatge extreta de Wikipedia, pujada per Alonso maitre
México lindo

I ja sortint de Mèxic, i abans de continuar amb el blog de viatge, algunes conclusions (no empíriques) i coses curioses que m’he trobat en aquest bonic i vast país americà:

1. Quan preguntes per direccions a la gent: a) t’ho expliquen FATAL FATAL; o b) si no ho saben et diuen que no existeix! (amb tota la cara…)

2. Al metro del DF els venedors ambulants que van entrant i sortint dels vagons a cada estació venen DE TOT! Però de tot és de tot! Fins i tot coses que no pensaries que es poden vendre! A banda dels clàssics encenedors, bolígrafs, tabac, CDs, DVDs i aquestes coses també hi podem trobar medicaments màgics de mil tipus diferents, cursos d’anglès, enciclopèdies, calces, porcions de pizza, llanternes, etc.

3. “Ahorita” és una expressió temporal ALTAMENT indefinida. “Al rato” ho és una mica menys, però també…

4. Ens entenen quan parlem català pel carrer! Què fort! (perquè després els espanyols es facin els suecs quan els parlem en català, i vagin dient…!)

5. Tenen greus problemes ortogràfics en general, i en especial de confusió entre la “c” i la “s”! Però és que fins i tot a cartells immensos (i cars) s’hi veuen faltes d’aquelles que fan mal als ulls.

6. Tenen la maleïda obsessió de que els “boilers” (escalfadors d’aigua) exploten! No sabem si és cert o no, però en general entren en una histèria colèrica si te’l deixes encès després de dutxar-te…

i 7. Venen tabac (i Coca-Cola) a les farmàcies!! (però tot i així fuma MOOOOLTA menys gent que a la península ibèrica)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s