Hora de revoltes: Magreb, Islàndia… i Europa…?

Islàndia, terra de democràcia real.
Islàndia, terra de democràcia real.

No em vull extendre massa amb aquest post…, però valgui per cridar a la revolució pacífica als països europeus!

Ja feia temps que m’havien arribat informacions (parcials i incompletes, gràcies als meravellosos mitjans de comunicació de masses) sobre les revoltes (o revolucions?) socials que hi ha hagut a Islàndia en els darrers mesos, i que han tombat dos governs, han exigit la detenció dels responsables de l’economia del país, s’han negat a assumir els deutes dels bancs (i n’han optat per la nacionalització), i han promogut una assemblea popular per redactar una nova Constitució… entre d’altres coses… Prou impressionant! No? Potser n’hauríem de prendre exemple!

I al respecte, molt i molt interessant l’article i reflexió d’en Juan Manuel Aragüés a El Periódico de Aragón. Caldrà anar investigant més sobre el tema i segurament donar-lo a conèixer a la llum pública per veure si aquest altre tipus de revoltes contra l’Status-Quo s’extenen per la “perfecta” Europa, a l’igual que ho estan fent pel Magreb les revolucions populars contra dirigents autòcrates!

Anuncis

One thought on “Hora de revoltes: Magreb, Islàndia… i Europa…?

  1. Em sembla perfecte la pregunta: “hay que preguntarse cuál es el motivo de que un hecho de estas características [la silenciada revolución islandesa] no haya tenido reflejo mediático.

    El que em temo és que la contestació és fàcil: l’espiral del silenci (la construcció de l’opinió dominant, la pública: allò que la majoria pensa que la majoria pensa, la justificativa del món dels mitjans de comunicació). =:o(

    L’altre dia a casa, preguntava si els catalans tindríem la capacitat de sortir – i quedar-nos – al carrer per la independència. La primera contestació va tancar el tema a la taula: “només si estiguéssim cobrant 2 Euros al dia”. Trist!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s