Indignació és poc: de la ràbia a la vergonya

Violència desmesurada. Fotografia de Juli Garzón al flickr de "acampadabcnfoto".
Violència desmesurada. Fotografia de Juli Garzón al flickr de "acampadabcnfoto".

Aquest matí els mossos d’esquadra han desallotjat violentament l’acampada de Plaça Catalunya de Barcelona, on la gent que s’hi aplegava ha fet una impressionant mostra de resistència pacífica. El cert és que veient les imatges del trist incident m’ha entrat una ràbia visceral contra aquest patètic cos de policia i contra aquests polítics corruptes, titelles i descreguts que els controlen. Una ràbia que em porta a odiar-los cada vegada amb més força i a creure cada vegada menys en el seu sistema. Una ràbia que em portaria a desitjar-los el pitjor, i parlo de “EL PITJOR” per a totes les seves persones, si no fos per la lliçó que avui ha donat una ciutadania educada, conseqüent i pacífica, que a diferència de tota aquesta trepa està treballant de debò per uns ideals i per al bé conjunt de tota la nostra societat. A tots ells i elles, a tots els ferits i ferides i a tots i totes els que avui han rebut en pròpia carn els “arguments” d’aquesta democràcia els vull expressar el meu més profund respecte i la meva admiració més gran.

Perquè si aquestes són la nostra democràcia i les nostres “forces de l’ordre”, si us plau: que dimiteixin tots en bloc, o bé dimiteixo jo com a ciutadà!

Patètica policia i patètics polítics els nostres…! Avui m’ha fet vergonya ser català.

 

Com a mínim aquí tenim una opció (ciberacció) d’exigir responsabilitats: http://www.change.org/petitions/exige-la-dimisin-fulminante-del-conseller-de-interior-por-la-violencia-utilizada-en-pza-catalunya

I aquí una notícia de Vilaweb fent seguiment dels fets, amb un vídeo molt clar de la incitació a la violència per part dels mossos, que han deixat més que en evidència que no estan preparats per a fer la seva feina si no és amb violència indiscriminada i no justificada, quan mai hauria de ser així, i quan per suposat que hi ha altres maneres viables de fer les coses. Només és qüestió de voluntat. (O també de capacitats…?).

Aquí una altra videonotícia de Vilaweb on les persones que estaven presents en aquell moment, acampades i no acampades, expliquen la brutalitat dels fets.

El cas és que tot plegat fins i tot ha provocat un comunicat conjunt molt dur i molt clar de la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona), la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) i l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH), i en aquest cas no es tracta precisament de “movimientos anti-sistema” com solen anomenar els mitjans de (des)informació de masses!

I només cal cercar una mica a la xarxa per veure les atrocitats que han arribat a cometre els miserables cossos de policia, fins i tot intentant atropellar vianants i gent que mirava els fets. Si aquestes són les consignes que els han donat, potser en Felip Puig hauria ja de començar a fer les maletes?

El poder de la no violència. Foto de Samuel Rodríguez al flickr de "acampadabcnfoto".
El poder de la no violència. Foto de Samuel Rodríguez al flickr de "acampadabcnfoto".

Però que vagin fent, que això cada vegada ens farà més forts. Més forts i fortes com a moviment ciutadà, com a moviment pacífic i propositiu, i els acabarà d’ensorrar. Quan veia les imatges d’avui, després de la ràbia i la indignació, després de la vergonya i la tristesa, m’ha omplert un sentiment de força inesgotable, i m’ha vingut al cap la lluita pacífica i no violenta de Gandhi i el poble Indi. I tots i totes sabem com va acabar…

No saben on s’estan ficant… però tenen els dies comptats!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s