Hora de fer passar els polítics per la pedra…?

Proposta d'Amnistia Internacional per processar Bush per crims contra la humanitat
Proposta d'Amnistia Internacional per processar Bush per crims contra la humanitat

Jo feia temps que deia que s’havia de fer! No podia ser que líders polítics de països tan importants al món com els Estats Units d’Amèrica poguessin portar a terme accions tan brutals i amb impactes tan greus sobre la resta de la humanitat amb la impunitat amb què ho feien (i amb la que per desgràcia ho continuen fent!).

A veure si els canadencs tenen pebrots i donen una lliçó al món i a tota la classe política corrupta (o incompetent) i detenen i processen a Bush. Molt em temo que no serà així, però estaria bé que comencés un procés d’aquest estil i que així poguéssim anar transmetent el missatge als nostres líders polítics: no poden continuar actuant amb impunitat i han de respondre pels seus actes. I després hauríem de fer el mateix amb grans directius de la banca i de grans corporacions, les decisions i accions dels quals han acabat tenint impactes nefastos sobre la humanitat i sobre l’economia en general. És bàsicament qüestió d’aplicar el principi econòmic “d’interioritzar les externalitats”, quelcom que si es portés a terme més a gran escala al nostre món, resoldria molts problemes. És a dir, no pot ser que hi hagi persones o empreses que actuïn de manera que obtinguin grans beneficis per a ells a canvi de provocar greus danys a la resta de la humanitat o de l’entorn, i sense pagar per aquests.

Com a mínim estic content que Amnistia Internacional posi el tema sobre la taula, i s’atreveixin a “atacar” a les persones més poderoses del món i qüestionar l’actual Status Quo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s