La dictadura ha tornat a Espanya. Moment de tocar el dos.

La Junta Electoral Central recorda els pitjors anys del Franquisme a Espanya. Ara obliga als mitjans de comunicació públics, TV3 i Catalunya Ràdio, a transmetre espais informatius de la resta de candidatures que no s’hagin adherit o no participin en la convocatòria de la Via de l’11S.
La Junta ha estimat en part el recurs del PP, C’s i el PSC contra la retransmissió de la manifestació de la diada per part de TV3 i Catalunya Ràdio.
Let Catalonia VoteAixí doncs, mitjans emmanillats i manipulats per culpa de lleis injustes i interpretacions interessades d’organismes espanyols. Més o menys la guerra bruta de sempre, però que cada vegada més recorda la censura i manipulació informativa de la dictadura franquista.
I és que no és injust que un milió i mig de persones es mobilitzin pacíficament i amb gran esforç per dur a terme una activitat increïblement noticiable, i en canvi uns altres que no han fet res per guanyar-s’ho, rebin el mateix temps d’audiència? No puc sinó sentir-me profundament indignat.
I és que no oblidem que la Via era un acte organitzat per entitats de la societat civil i obert a tothom (fins i tot als Unionistes i espanyolistes), per tant, si els membres dels partits anti-independència no hi van voler participar, va ser elecció seva. En aquest cas, seria just que si el diumenge de 16h a 19h se’ls concedeix un espai (tan preuat) als mitjans públics catalans, com a mínim s’hi convidi també a la resta de partits (pro-independència) i que aquests decideixin lliurement si hi volen participar o no.
Perquè sinó comencem a entrar en un terreny borrós, fangós i perillós. Perquè llavors qualsevol emissió de la TV pública espanyola a Catalunya també s’hauria de regular, i un munt de notícies amb enfocament lleument espanyolista es podrien considerar espai electoral dels partits Unionistes.
O bé potser es podrien dedicar aquestes 3 hores a fer un seguiment informatiu de les “grans” manifestacions pro-espanyolistes i quasi-feixistes que han aconseguit organitzar aquests altres partits i així ells mateixos quedarien “auto-retratats”… no? 😉

I justament m’assabento d’aquesta patètica notícia avui, que llegia a la primera pàgina del llibre d’en Ramon Tremosa “Let Catalonia Vote” una reflexió de George Orwell de l’any 1943 sobre com de tergiversats eren els mitjans de comunicació espanyols. I setanta-dos anys després resulta que no han millorat gaire, i no tenint-ne prou amb això, des d’Espanya també intenten que els mitjans de Catalunya deixin de tenir rigor periodístic… PATÈTIC.

Ara, afegim-li a aquest fet altres coses com per exemple que als militars se’ls allargui el període per votar des de l’estranger mentre que els nostres científics i doctors obligats a exiliar-se per trobar feina no tenen ni tan sols la garantia de rebre la documentació a temps… doncs no em negareu que recorda aquella etapa tan trista de la història del nostre país!
En fi… que ara que la dictadura feixista torna a Espanya, potser ja és el moment de tocar el dos.

Actualització a 23/09/15:

Finalment, i a última hora, els partits unionistes no van acceptar la proposta d’entrevista compensatòria que els va fer Televisió de Catalunya per emetre el dia 13 de setembre, i el programador que hi havia aquell dia (amb un bon toc d’humor, no m’ho negareu) va decidir retransmetre la pel·lícula “The patriot“. No obstant, i per si no n’haguéssim tingut prou, la Junta Electoral va anar encara una mica més lluny i va obligar als mitjans a retransmetre allò que els partits unionistes volguessin! Al·lucinant del tot!

Sigui com sigui, més enllà del fet tampoc puc parlar del tema amb gaire més propietat perquè finalment no vaig veure la programació especial del passat diumenge 20 (per bé que en general ja miro poc la TV) i no sé què tal va estar… Ara, potser ens podem guiar una mica pel rècord històric de mínima audiència que va tenir aquesta programació (un 2%), comparat amb el 23,5% de la retransmissió de la via (i comptem que almenys un milió i mig de persones devien ser a la mani i no podien estar veient la TV durant l’acte de la Diada! ;-)). Així que potser això dóna una mica d’esperança de què al nostre país estan passant coses i la gent és cada vegada més conscient.

En tot cas, i per aquella gent que acostuma a criticar a ultrança el govern d’en Mas (que no defenso, pas! eh? que també n’han fet un munt de grosses! però per relativitzar-lo i posar-ho en context), que no s’oblidin que aquí a Catalunya la “biodiversitat” política és més gran que a l’estat espanyol, permetent un major nombre de sensibilitats (i moltes bastant a l’esquerra), i que les polítiques socials (fins i tot amb les retallades i el govern dretós de CiU) són més freqüents que les del bipartidisme del PPSOE espanyol (ah! i per a que Podemos sigui una alternativa real de govern i de canvi, sembla que encara falten anys o bé esdeveniments històrics importants que precipitin un canvi de consciència a Espanya… potser la independència de Catalunya?). I sinó, recordem alguns exemples de pseudo-franquisme manipulador i opressor de la ciutadania i les iniciatives del govern català, amb l’objectiu d’afavorir els propis interessos de les elits i l’Status-Quo espanyols:

Anuncis

One thought on “La dictadura ha tornat a Espanya. Moment de tocar el dos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s